RADNO VRIJEME: PON - PET 12-20h
RADNO VRIJEME: PON - PET 12-20h

Telefon

01 5585 696

MOBITEL

091 1711 400

E-mail

info@arthros.hr

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Mikroflebektomija

Poliklinika i dnevna bolnica Arthros 

Opis

Mikroflebektomija se koristi kao samostalna metoda liječenja proširenih vena ili kao dopuna klasičnom operativnom zahvatu ili endoluminalnim minimalnoinvazivnim zahvatima(RFA,sklerozacija pjenom, laserska ablacija). Posebno je pogodna za otklanjanje venskih varikoziteta primarnih i sekundarnih ogranka velike površne vene, koje zbog svojih anatomskih karakteristika(višestruka zavijenost) nisu lako dostupne sondama koje se uvode u šupljinu krvne žile. Uspješnost metode kada je pravilno upotrijeljena je na razini od 90%. Nefunkcionalnost velikih venskih ušća se ne može riješavati ovom metodom tako da ona ukoliko postoji problem ne funkcionalnosti zahtijeva dodatne postupke (RFA, UGFS).

Liječenje

Postupak mikroflebektomije se provodi u lokalnoj anesteziji. Prije zahvata se označe područja proširenja, obično u stojećem položaju budući da su venski varikoziteti tako bolje uočljivi. Nakon pranja i pripreme područja liječenja i infiltracije anestetika, skalpelom se perforira koža te se upotrebom posebnih instrumenata (kukica) odstrane promijenjene vene. Postupak perforacija i ekstrakcije se ponavlja na svim označenim mjestima.

Oporavak

Nakon zahvata slijedi pranje operacijskog polja, prevoj i kompresija cijele noge najčešće elastičnim zavojem.
Postoperativno previjanje je bitan korak kako bi se eliminirala mogućnost krvarenja i ubrzalo zarastanje perforacija kroz koje su vene odstranjene.
Nakon prvog previjanja, radi jednostavnosti i ugodnijeg postoperativnog razdoblja, elastični zavoj se zamjenjuje kompresivnim čarapama koje je potrebno nositi 3 do 4 tjedna.

Mjere opreza

Pojava hematoma (masnica), otoka, manjih ožiljaka, mjehurića od pritiska kompresivnog zavoja. Navedene promjene se ubrzo povlače kako napreduje proces cijeljenja.
doc. prim. dr. sc. Predrag Pavić
Specijalist opće i vaskularne kirurgije, docent na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, pročelnik Zavoda za vaskularnu kirurgiju kirurške klinike KBC Zagreb. Educiran je na brojnim tečajevima u primjeni najsuvremenijih postupaka liječenja u vaskularnoj kirurgiji i kirurgiji vena.
Obratite nam se s povjerenjem
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila.

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Kako do nas?

Pogledajte kartu

Kontakt i termini

Dogovorite termin ili postavite pitanje

Usluge

Istražite ponudu naših usluga

Obratite nam se s povjerenjem

KONTAKTIRAJTE NAS!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila.