Naš tim

dr. sc. Bojan Dojčinović

Specijalist ortopedije i traumatologije.

Područje interesa su mu sportske i degenerativne bolesti koljena i ramena, naročito minimalno invazivni artroskopski zahvati te zahvati zamjene zglobova, artroplastike, ali i prijelomi i posljedice loše sraslih prijeloma koljena i ramena.

Tijekom edukacije na brojnim međunarodnim tečajevima usvojio je i primjenjuje brojne inovativne metode u liječenju ortopedsko-traumatoloških bolnih stanja, biološku terapiju matičnim stanicama, terapiju PRP-om.

Dio edukacije i radnog staža proveo je u Austriji te ima važeću licencu liječničke komore u Austriji (Štajerskoj) gdje u kontinuitetu odlazi na stručno usavršavanje.

prof. dr. sc. Božidar Šebečić

Predstojnik Klinike za kirurgiju u KB Merkur, Zagreb, redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Specijalist ortopedije i traumatologije čija su specijalnost sportske ozljede, kirurško liječenje sindroma bolne prepone te minimalno invazivni artroskopski zahvati na koljenu. Dugogodišnji je liječnik NK Dinama te je svojim operacijskim zahvatima i stručnošću pomogao brojnim sportašima.

Profesorovo iskustvo u artroplastici zgloba kuka je iznimno bogato, tako da osim primarnih zahvata zamjene zgloba (preko 2000 zahvata), vrlo često izvodi i revizijske operacije zamjene implantata.

 

doc. prim. dr. sc. Predrag Pavić

Specijalist opće i vaskularne kirurgije, docent na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, pročelnik Zavoda za vaskularnu kirurgiju kirurške klinike KBC Zagreb.

Doc. prim. dr. sc. Predrag Pavić svakodnevno u operacijskoj sali izvodi najsloženije zahvate iz područja vaskularne kirurgije. Educiran je na brojnim tečajevima u primjeni najsuvremenijih postupaka liječenja u vaskularnoj kirurgiji i kirurgiji vena. Svoje znanje svakodnevno prenosi mladim kolegama kao docent Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

U poliklinici Arthros voditelj je Centra za vene / vaskularnu kirurgiju.

prim. dr. Domagoj Lemac

Specijalist ortopedije i traumatologije, Voditelj odjela za traumatologiju u KB Dubrava, sa dugogodišnjim iskustvom u operacijskom i konzervativnom liječenju prijeloma kostiju i zglobova najsuvremenijim metodama.

Tijekom godina, posebne uspjehe i zadovoljstvo nalazi u liječenju loše sraslih prijeloma, inficiranih prijeloma gdje kombinacijom najsuvremenijih metoda koštanih presadaka, intramedularne osteosinteze i cirkularnog fiksatora po ILIZAROVU postiže odlične rezultate.

Osim liječenja prijeloma, prim. dr. Domagoj Lemac je dio svog subspecijalističkog staža proveo u Švedskoj gdje se educirao u području primarne i revizijske artroplastike zgloba kuka.

dr. Ante Legac

Specijalist ortopedije i traumatologije. Specijalističko i subspecijalističko iskustvo stekao je u sklopu Zavoda za ortopediju i traumatologiju Kliničke bolnice Dubrava, područje užeg interesa su mu koštano zglobne ozljede i prijelomi šake, ručnog zgloba, lakta, ramena, gležnja, koljena i stopala, kao i loše srasli, ne srasli i inficirani prijelomi.

Zahvaljujući edukaciji pod mentorstvom našeg vanjskog suradnika dr. sc. Ante Mrkonjića iz Sveučilišne bolnice u Lundu, u mogućnosti je izvesti velik broj najsloženijih zahvata iz područja kirurgije šake i ručnog zgloba.

dr. sc. Damjan Dimnjaković

Specijalist ortopedije i traumatologije, djelatnik Klinike za ortopediju na Šalati.

Nastavak specijalističkog usavršavanja u Klinici za ortopediju na Šalati i Klinici za traumatologiju je upotpunio brojnim tečajevima, vrlo često sudjelujući u njima kao aktivni predavač i instruktor. Veliku pažnju u svom radu posvećuje prenošenju znanja na studente i mlade kolege sudjelujući u dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Uže područje interesa našao je u sportskim i degenerativnim bolestima koljena i gležnja gdje postiže odlične rezultate. Uz svoje brojne obaveze nalazi i vremena za “rad na terenu” kao liječnik HNK Gorica te ŽKK Medveščak.

dr. sc. Kristijan Ćupurdija

Specijalist abdominalne kirurgije sa dugogodišnjim iskustvom stečenim u KB Dubrava u kirurškom liječenju karcinoma gastrointestinalnog trakta.

Stručno usavršavanje odradio je u brojnim svjetskim centrima te je dio svog stručnog staža proveo radeći u engleskom NHS-u čiju licencu i danas ima. Dugi niz godina primjenjuje najsuvremenije metode liječenja te izvodi veliki broj proktoloških zahvata u sklopu svoje ambulante u KB Dubrava.

Autor je brojnih znanstvenih radova i poglavlja u stručnim knjigama.

dr. Ana Dejanović Dojčinović

Specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije. Tijekom stručnog usavršavanja i kasnije specijalističke prakse u SB Stubičke toplice, razvila je inovativne protokole u postoperativnoj rehabilitaciji ortopedsko traumatoloških pacijenata.

Tijekom kasnijeg rada s velikim brojem ambulantnih pacijenata, primjenjuje suvremene metode i inovativne protokole fizikalne medicine i rehabilitacije u liječenju degenerativnih bolesti, osteoartritisa zglobova te bolnih sindroma kralješnice.

Dunja Cicvarić Novak, bacc. fizioterapije

Pripravnički staž i početni radni staž stekla je u Poliklinici za reumatske bolesti dr.Drago Čop. Dvadeset godina iskustva kao glavni fizioterapeut. U suradnji s fizijatrima i specijalistima ortopedije kreirala je brojne fizioterapijske protokole koji su uspješno rehabilitirali mnoge vrhunske sportaše, osvajače svjetskih odličja.

Veliko iskustvo ima u rehabilitaciji neuroloških bolesnika, elektroterapiji, kineziterapiji, manualnoj terapiji i masaži. Educirana na međunarodnim tečajevima i radionicama: Manual therapy workshop on Brian Mulligan concepts, Mechanical diagnosis and therapy McKenzie instituta za lumbalnu, cervikalnu i torakalnu kralježnicu, Modern  Cyriax  orthopedic medicine-modul 1, Meditaping-  tečaj , Compex mišićna elektrostimulacija, te tečaj kliničke neurodinamike.