RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h
RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h

Telefon

01 5585 696

MOBITEL

091 1711 400

E-mail

info@arthros.hr

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Odstranjenje metalnih implantata

Poliklinika i dnevna bolnica Arthros 

Opis

Moderna ortopedija i traumatologija, zahvaljujući tehnološkom napretku, imaju na raspolaganju brojne implantate koji se ugrađuju u ljudsko tijelo kod većine zahvata. Oni uključuju metalne pločice, vijke, intramedularne šipke (čavle), umjetne zglobove i slično.Neki od njih imaju privremenu funkciju koja prestane nakon što biološki procesi u organizmu dovedu do cijeljenja. Kosti kada zacijele i ligamenti kada se integriraju u kost, funkcioniraju kao i prije ozljede pa ugrađeni materijal više nije potreban. Štoviše, na određenim mjestima u tijelu takav materijal može dovesti do iritacije, bolova i ograničenja funkcije. U tim slučajevima ga je poželjno odstraniti. Sam postupak odstranjenja može biti jednostavan kad je materijal lako dostupan, ali ponekad i iznimno kompliciran zbog ožiljnih promjena ili zbog puknuća istoga.

Liječenje

Sam postupak odstranjenja može biti jednostavan kad je materijal lako dostupan, ali ponekad i iznimno kompliciran zbog ožiljnih promjena ili zbog puknuća istoga. Odluka o odstranjenju se treba donijeti pažljivo kako bismo bili sigurni da će ono otkloniti tegobe te kako neće biti izvedeno u neprikladno vrijeme da naruši procese cijeljenja koji još nisu završeni i slično. Priprema uključuje i detaljno informiranje o vrsti ugrađenog materijala te pripremu instrumentarija za njegovo odstranjenje. Sam postupak iziskuje planiranje kako bi se predvidjeli mogući problemi tijekom zahvata (npr. pucanje materijala) i kako bi se, ukoliko do njih dođe, mogli adekvatno riješiti.

dr. sc. Bojan Dojčinović
Specijalist ortopedije i traumatologije. Područje interesa su mu sportske i degenerativne bolesti koljena i ramena, naročito minimalno invazivni artroskopski zahvati te zahvati zamjene zglobova, artroplastike, ali i prijelomi i posljedice loše sraslih prijeloma koljena i ramena.
Obratite nam se s povjerenjem
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila.

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Kako do nas?

Pogledajte kartu

Kontakt i termini

Dogovorite termin ili postavite pitanje

Usluge

Istražite ponudu naših usluga

Obratite nam se s povjerenjem

KONTAKTIRAJTE NAS!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila.