RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h
RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h

Telefon

01 5585 696

MOBITEL

091 1711 400

E-mail

info@arthros.hr

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Odstranjenje/Ekscizija i PHD madeža

Poliklinika i dnevna bolnica Arthros 

Uklanjanje madeža i ostalih kožnih promjena te patohistološka analiza (PHD) madeža. Odstranjenje/Ekscizija i PHD madeža.

Opis

Odstranjenje/Ekscizija i PHD madeža. Madeži (nevusi) su promjene kože koje mogu biti ravne ili uzdignute, te različite boje od ružičaste do tamno smeđe. Mogu se nositi od rođenja, no većinom nastaju tijekom života. Pojava madeža na koži i njihova promjena je normalno stanje tijekom života. Ponekad promjena izgleda, veličine, oblika, boje, može ukazivati na pojavu nekontroliranog rasta (tumora kože).

Prevladava mišljenje da madeže ne treba uklanjati što nije točno. Zdrav madež može se odstraniti bez ikakvog rizika. Madeži se uklanjaju iz estetskih, praktičnih i medicinskih razloga.

Melanom je zloćudni tumor kože  podrijetlom od melanocita, stanica koje proizvode pigment melanin. Melanom se može razviti iz madeža ili na ranije nepromijenjenoj koži. Ukoliko se otkrije u ranom stadiju, melanom se može uspješno liječiti. Melanom ima veliku sklonost ranom metastaziranju. Maligni melanom se osim na koži može pojaviti i na sluznicama, oku i u središnjem živčanom sustavu. Uznapredovali melanom metastazira u druge dijelove tijela i tkiva te je jedan od najzloćudnijih tumora kože i sluznica sa nerijetko letalnim ishodom.

Dijagnoza

Suspektne odstranjene promjene se šalju na PHD analizu na Zavod za patologiju pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Da bi se izliječila promjena na koži lica, najčešće je dovoljno da se ona odstrani, ekscidira. U malom broju slučajeva nakon odstranjenja i definitivne patološke dijagnoze PHD potrebni su dodatni zahvati.

Liječenje

Kirurška ekscizija je osnovna metoda uklanjanja madeža. Kirurško otklanjanje sumnjivih promjena provodimo uz primjenu modernih principa kirurgije kako bi se osiguralo adekvatno široko odstranjenje i optimalno cijeljenje s minimalnim ožiljkom. Zahvati se provode u našoj moderno opremljenoj operacijskoj dvorani u sterilnim uvjetima.

Mjere opreza

Odstranjenje/Ekscizija i PHD madeža

dr. sc. Bojan Dojčinović
Specijalist ortopedije i traumatologije. Područje interesa su mu sportske i degenerativne bolesti koljena i ramena, naročito minimalno invazivni artroskopski zahvati te zahvati zamjene zglobova, artroplastike, ali i prijelomi i posljedice loše sraslih prijeloma koljena i ramena.
Obratite nam se s povjerenjem
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila.

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Kako do nas?

Pogledajte kartu

Kontakt i termini

Dogovorite termin ili postavite pitanje

Usluge

Istražite ponudu naših usluga

Obratite nam se s povjerenjem

KONTAKTIRAJTE NAS!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila.