RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h
RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h

Telefon

01 5585 696

MOBITEL

091 1711 400

E-mail

info@arthros.hr

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Operativni zahvati

Artroskopski operativni zahvati
Operacija bolne prepone
Odstranjenje metalnih implantata
Puknuća tetiva / ligamenata
Sindrom karpalnog kanala

MALI OPERATIVNI ZAHVATI

Odstranjenje/Ekscizija i PHD madeža
Ablacija uraslog nokta
Uklanjanje lipoma, ateroma, gangliona

OPERACIJE STOPALA

Prijelomi metatarzalnih kostiju
Čukalj/Hallux valgus
Čekićasti prst/Digitus flexus
Artroza nožnog palca

U sklopu poliklinike Arthros djeluje dnevna bolnica s moderno opremljenom operacijskom salom za jednodnevnu kirurgiju. Moderni europski i svjetski trendovi u kirurškom liječenju su orijentirani na što kraći boravak operiranih pacijenata u bolnici. Razvoj “jednodnevne kirurgije” je pokazao odlične rezultate s obzirom da je uspjeh zahvata jednak uspjehu zahvata u bolničkim uvjetima, a s druge strane prednost skraćenog boravka je ugoda za pacijenta, manja je izloženost bolničkim infekcijama te u današnje vrijeme također bitna epidemiološka korist. Europska unija je u sklopu svojih fondova za razvoj dodijelila milijunske iznose za financiranje jednodnevne kirurgije u Republici Hrvatskoj, ali uz ograničenje samo na državno zdravstvo. 

U sklopu naše dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije na raspolaganju Vam je udoban i potpuno opremljen apartman za postoperativni boravak. Koncept jednodnevne kirurgije omogućuje nam da se potpuno posvetimo pacijentu i da tako izbjegnemo negativne efekte “rada na traci” koji opterećuje velike sustave. 

Bitno je za naglasiti da naša operacijska dvorana zadovoljava njemački DIN standard čistoće zraka, a što je posebno značajno u zahvatima na otvorenim kostima. Prostor je uređen sa posebnom pažnjom posvećenom detaljima kako bi se minimalizirali rizici operativnih zahvata naročito sa strane potencijalne infekcije.

Zahvati koji se izvode u sklopu jednodnevne kirurgije su definirani vrstom zahvata i naravno pogodnošću pacijenta za takav zahvat. Prije zahvata je neophodan anesteziološki preoperativni pregled kako bi se utvrdilo postojanje eventualnih kontraindikacija za jednodnevnu kirurgiju. 

S obzirom da se radi o minimalno invazivno zahvatima artroskopija odnosno artroskopski operativni zahvati su izrazito pogodni za jednodnevnu kirurgiju. U našoj poliklinici smo formirali tim specijalista s dugogodišnjim iskustvom u artroskopskoj kirurgiji koljena, ramena i gležnja. Artroskopski operativni zahvati se u dogovoru s našim anesteziolozima izvode ovisno o lokaciji zahvata u regionalnoj, lokalnoj ili intravenskoj potenciranoj anesteziji.

Operativno liječenje sportskih ozljeda u sklopu jednodnevne kirurgije uključuje artroskopske operativne zahvate, ali također i “klasične” operativne zahvate. U klasične zahvate koje uspješno izvodimo u našoj jednodnevnoj kirurgiji ubrajamo  liječenje sindroma bolne prepone, liječenje aduktorne tendinopatije, stres prijelome stopala, puknuća Ahilove tetive, puknuća tetive kvadricepsa, puknuća tetive patele, puknuća tetive bicepsa, puknuća tetive tricepsa, iščašenje peronealnih tetiva i slično.

Operativni zahvati na stopalu i gležnju su izrazito prikladni za jednodnevnu kirurgiju. U našoj poliklinici operacijski uspješno liječimo deformitete stopala koji uključuju čukalj (hallux valgus), digitus flexus (čekićasti prst), artrozu zgloba palca, Hagludnovu petu, korekciju nestabilnosti gležnja.

Svoju prednost jednodnevna kirurgija ima i kod liječenja bolesti venskog sustava. Operativni zahvati uklanjanja proširenih vena se također rade u sklopu naše jednodnevne kirurgije. Zahvati uključuju RFA ablaciju vena, mikroflebektomiju, striping vena, VenaSeal metodu uklanjanja velike vene noge.

Naš tim anesteziologa ima dugogodišnje iskustvo rada u bolničkom sustavu koje uključuje rad u jednodnevnoj kirurgiji u sklopu bolničkog sustava. U individualnom razgovoru s njima dogovorit će se vrsta anestezije koja će za Vas biti najugodnija i najprikladnija.

S obzirom na složenu epidemiološku situaciju, ali i potrebu za privatnošću tijekom procesa liječenja u mogućnosti smo Vam ponuditi individualan pristup, vrhunski operativni zahvat u epidemiološki najpovoljnjijem okruženju.(sa samo nužnim kontaktima- operater, instrumentarka, anesteziolog). Naše osoblje poštuje najviše epidemiološke standarde (KN 95, FFP2 maske) te redovito provodimo screening testiranje naših djelatnika na COVID 19.

Kako do nas?

Pogledajte kartu

Kontakt i termini

Dogovorite termin ili postavite pitanje

Usluge

Istražite ponudu naših usluga