RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h
RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h

Telefon

01 5585 696

MOBITEL

091 1711 400

E-mail

info@arthros.hr

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Artroskopski operativni zahvati

Poliklinika i dnevna bolnica Arthros 

Opis

Vrste postupaka:

– Artroskopija koljena
– Artroskopska meniscektomija
– Artroskopska stabilizacija koljena (rekonstrukcija prednje i stražnje ukrižene sveze)
– Artroskopski šav meniska
– Artroskopska terapija oštećenja hrskavice (mikrofrakture, mozaikplastika, autologna regeneracija hrskavice)

Artroskopski operativni zahvati u poliklinici Arthros se izvode u sklopu naše dnevne bolnice za jednodnevnu kirurgiju. Artroskopski operativni zahvati razlikuju se od “klasičnih” operativnih zahvata jer uključuju primjenu posebne opreme koja omogućava minimalnu invazivnost. Po definiciji- “artroskopski” su usmjereni na gledanje u zglob i namijenjeni su liječenju primarno bolnih stanja zglobova iako napretkom tehnike mogu biti vezani i uz prostore oko tetiva a ne isključivo zglobove. Minijaturne kamere služe za prikaz struktura na ekranu a posebno konstruirani instrumenti se koriste za zahvate. S obzirom da je promjer i kamere i instrumenata nekoliko mm i ulazna mjesta za njih su tako mala. Na taj način se minimalno prekida struktura liječenog zgloba te se smanjuje oštećenje prilikom ulaska i zahvata. Zahvaljujući tome oporavak je puno brži a mogućnosti liječenja i zahvata koji se mogu izvesti su puno veći.   

Artroskopski operativni zahvati se u današnje vrijeme uobičajeno izvode na velikim zglobovima koljena, ramena i gležnja i predstavljaju za većinu bolnih stanja “zlatni standard” liječenja.

Priprema

U sklopu pripreme za zahvat obavlja se razgovor s operaterom i/ili anesteziologom o vrsti anestezije za vrijeme zahvata. Obvezno je ispunjavanje i prijeoperacijskog upitnika kako bi se dobio uvid u eventualne alergije, poremećaje zgrušavanja ili druga stanja koja bi mogla predstavljati smetnju kod operativnog zahvata.

Nakon obavljenog predoperativnog anesteziološkog pregleda dobit ćete informacije o uzimanju lijekova prije zahvata, o načinu prehrane prije dolaska na zahvat, trajanju zahvata i postoperativnom postupku.

Liječenje

Artroskopski operativni zahvati u zglobu koljena obuhvaćaju: artroskopsku meniscektomiju, artroskopsku rekonstrukciju prednje/stražnje ukrižene sveze, artroskopske mikrofrakture/mozaikplastika/AutoCart reparacija hrskavičnih oštećenja, artroskopska resekcija plika, burzi, sinovitisa, artroskopsko šivanje meniska.

Artroskopski operativni zahvati u zglobu ramena obuhvaćaju: artroskopsku stabilizaciju ramena, artroskopsku rekonstrukciju tetiva rotatorne manšete, artroskopsku dekompresiju subakromijalnog prosotora, artroskopsku resekciju artrotičnog akromioklavikularnog zgloba, artroskopsko otpuštanje kontraktura ramena, artroskopsku tenotomiju tetive bicepsa.

Artroskopski operativni zahvati u gležnju obuhvaćaju: artroskopska resekcija osteofita, artroskopska toaleta zgloba, artroskopsko liječenje oštećenja hrskavice..

Oporavak

Nakon završetka zahvata bit ćete smješteni u apartman u sklopu dnevne bolnice pod nadzorom anesteziologa i medicinske sestre. Također ukoliko je potrebno postavit ćemo imobilizaciju operiranog zgloba najčešće ortozom uz po potrebi dodatak štaka. Previjanje i kontrola se dogovara obično za slijedeći dan. Kod dolaska na kontrolni pregled operater će Vam odgovoriti dodatno na sva Vaša pitanja vezano uz zahvat i daljnji oporavak.

Naš tim stručnjaka iz područja fizikalne medicine i rehabilitacije za Vas će u dogovoru s operaterom odrediti i provesti rehabilitacijski protokol

prof. dr. sc. Božidar Šebečić
Predstojnik Klinike za kirurgiju u KB Merkur, Zagreb, redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.Specijalist ortopedije i traumatologije čija su specijalnost sportske ozljede, kirurško liječenje sindroma bolne prepone te minimalno invazivni artroskopski zahvati na koljenu.
dr. sc. Bojan Dojčinović
Specijalist ortopedije i traumatologije. Područje interesa su mu sportske i degenerativne bolesti koljena i ramena, naročito minimalno invazivni artroskopski zahvati te zahvati zamjene zglobova, artroplastike, ali i prijelomi i posljedice loše sraslih prijeloma koljena i ramena.
Obratite nam se s povjerenjem
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila.

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Kako do nas?

Pogledajte kartu

Kontakt i termini

Dogovorite termin ili postavite pitanje

Usluge

Istražite ponudu naših usluga

Obratite nam se s povjerenjem

KONTAKTIRAJTE NAS!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila.