RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h
RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h

Telefon

01 5585 696

MOBITEL

091 1711 400

E-mail

info@arthros.hr

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Viskosuplementacija

Poliklinika i dnevna bolnica Arthros 

Opis

Viskosuplementacija je postupak ubrizgavanja sintetski proizvedene hijaluronske kiseline koja je sastavni dio sinovijalne tekućine zdravog zgloba u oboljele zglobove.

Viskosuplementacija je noviji terapijski postupak koji je razvijen i široko ušao u upotrebu zadnjih desetak godina te je dobro proučen u stručnoj literaturi i uspoređen sa ostalim metodama liječenja. Terapijska primjena hijaluronske kiseline najraširenija je u osteoartritisu koljena i kuka, a u ispravno postavljenim indikacijama ima odlične učinke i kod primjene u gležanj, male zglobove šaka, rame. U sklopu degenerativnih promjena osteoartritisa, dolazi do promjene sastava i razrjeđenja zglobne tekućine.

Primjenom viskosuplementacije se poboljšava “podmazivanje” zgloba, smanjuje upala i bolnost zgloba. Upotreba viskosuplementacije zajedno s plazmom obogaćenom trombocitima (PRP-om), prema rezultatima najnovijih studija, ima povoljnije učinke na zglobove nego primjena PRP-a i hijaluronske kiseline zasebno.

Liječenje

Sam postupak se provodi u ambulantnim uvjetima. Priprema mjesta aplikacije se provodi dezinfekcijom ulaznog mjesta na koži te se pod sterilnim uvjetima, najčešće uz pomoć ultrazvuka ciljano aplicira viskosuplement u zglob pomoću igle. Nakon primjene preporuča se pošteda od intenzivnije fizičke aktivnosti kroz nekoliko dana. Prvi učinici su vidljivi ponekad odmah nakon aplikacije, a puni efekt se očekuje unutar mjesec dana od primjene.  Kod pacijenata koji imaju pozitivne učinke dolazi do prestanka bolova i do poboljšane pokretljivosti zgloba. Terapija viskosuplementom se može ponavljati te se tako ponekad značajno odgađa operativno liječenje artrozom zahvaćenog zgloba.

dr. sc. Bojan Dojčinović
Specijalist ortopedije i traumatologije. Područje interesa su mu sportske i degenerativne bolesti koljena i ramena, naročito minimalno invazivni artroskopski zahvati te zahvati zamjene zglobova, artroplastike, ali i prijelomi i posljedice loše sraslih prijeloma koljena i ramena.
Obratite nam se s povjerenjem
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila.

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Kako do nas?

Pogledajte kartu

Kontakt i termini

Dogovorite termin ili postavite pitanje

Usluge

Istražite ponudu naših usluga

Obratite nam se s povjerenjem

KONTAKTIRAJTE NAS!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila.