RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h
RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h

Telefon

01 5585 696

MOBITEL

091 1711 400

E-mail

info@arthros.hr

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Ortobiologija

Viskosuplementacija
PRP/ACP terapija plazmom
Matične stanice

Biološka terapija je jedno od najbrže širećih područja medicine s konstantnim inovacijama. Potencijal ljudskog tijela za obnovom i „samozaliječivanjem“ je prepoznat još od doba Hipokrata i Eskulapa koji su postavili temelje moderne medicine.

Napredak znanosti i tehnologije omogućio je detaljno proučavanje reparacijskih i regeneracijskih procesa, njihovo razumijevanje i uvođenje u terapiju. Krajnji cilj biološke terapije je da se umjesto ugradnje umjetnih implantata od željeza, čelika, polietilena upotrebom bioloških procesa postigne regeneracija oštećenih dijelova tijela. Ideja je stara koliko i medicina sama, ali metode koje nam stoje na raspolaganju su nove. U te nove metode ubrajamo upotrebu matičnih stanica, autologne kondicionirane plazme te upotrebu umjetno proizvedenih tkiva koji su potpuno nalik tkivima zdravog ljudskog tijela(viskosuplementi koji se primjenjuju u oštećenim zglobovima).

Područje biološke terapije je trenutno najperspektivnije područje od kojeg očekujemo u slijedećim godinama uz već ponuđene metode liječenja i nova otkrića i načine koji će poboljšati rezultate te nadamo se dovesti do mogućnosti da se potpuno izbjegne ugradnja umjetnih materijala u svrhu liječenja. Stručni tim poliklinike Arthros primjenjuje znanstveno utemeljene metode biološke terapije u svim bolnim stanjima za koje postoje znanstveno utemeljeni i razvijeni protokoli za liječenje.

Naši pacijenti mogu dobiti u svakom trenutku stručno i znanstveno provjerljivu informaciju o bilo kojoj proceduri biološkog liječenja koja je trenutno dostupna. Rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja i zajednički donijeti odluku o vrsti tretmana koji je pogodan za Vas. Prilikom odluke o biološkoj terapiji zajednički ćemo proći i ostale modalitete terapije koje su dostupne kako bismo osigurali da zaista dobijete pravi tretman jer biološka terapija je samo jedan segment u liječenju i koliko god ima svoje mjesto tako je potreban i oprez da se zbog inzistiranja na njoj ne kompromitira dobar rezultat nekih „standardnih“ načina liječenja.

Primjena biološke terapije najčešća je u kroničnim degenerativnim stanjima poput osteoartritisa zglobova(koljena, ramena, gležnja), sindromima prenaprezanja kod sportaša poput skakačkog koljena, teniskog lakta kao samostalne terapije ili kao komplementarne terapije nakon operativnog zahvata.

Kako do nas?

Pogledajte kartu

Kontakt i termini

Dogovorite termin ili postavite pitanje

Usluge

Istražite ponudu naših usluga