RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h
RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h

Telefon

01 5585 696

MOBITEL

091 1711 400

E-mail

info@arthros.hr

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Manualna terapija

Poliklinika i dnevna bolnica Arthros 

Opis

Manualna terapija: pomoć kod boli i ukočenosti.

Manualna terapija je postupak tretiranja svih dijelova lokomotornog sustava i ima dugu tradiciju. Od antičkih vremena ljudi su primjerice bolove u leđima liječili upotrebom pojedinih tehnika manualne terapije. Suvremena manualna terapija uključuje različite tehnike koje služe za ublažavanje boli i otklanjanje poremećaja kretanja (npr. mobilizacija zglobova).Manualna terapija danas je sastavni dio fizioterapije. Za svakog pacijenta potreban je individualan plan manualne terapije kroz kombinacije pasivnih tehnika i aktivnih vježbi.

U pasivnim tehnikama, fizioterapeut mobilizira ukočene zglobove istezanjem, guranjem, povlačenjem. Za stabilizaciju zglobova i jačanje mišića potrebne su i aktivne vježbe.

Kao dio manualne terapije ,medicinska masaža djeluje na meka tkiva mišiće,tetive i ligamente i usmjerena je olakšavanju napetosti i bolova dok manipulacija pokušava otkloniti i uzroke tegoba, a ne samo simptome. Za razliku od npr. kiropraktike, manualne terapije ne smatraju se alternativnim medicinskim tretmanima. Dapače, smatraju se znanstveno priznatim metodama koje se koriste u tretiranju raznih bolnih stanja.

Najčešća područja primjenje manualne terapije su liječenje funkcionalnih poremećaja u držanju i lokomotornom sustavu.
– bolni lumbalni, torakalni, cervikobrahijalni sindromi
– kronične glavobolje
– tendinopatije
– kontrakture zglobova

Ukočenost muskulature i zglobova se ne mora uvijek prepoznati kao takva već se često može manifestirati potpuno različitim simptomima, kao što su:
– zujanje u ušima (tinitus)
– vrtoglavica (vrtoglavica)
– poremećaji spavanja (nesanica)
– znojenje
– trnci
– utrnulost ruku i nogu

Kako bi uklonili bol treba znati uzroke tegoba. Oni mogu biti različiti od ozljeda, istrošenosti, anatomskih nepravilnosti do nekih teže uočljivih kao što su stres, nedostatak tjelovježbe. Ali i prekomjerno naprezanje tijekom bavljenja sportom može uzrokovati primjerice bolne sindrome kralježnice. Prepoznavanjem ovih i sličnih stresora možemo prevenirati bol. Naravno uz preduvjet prilagodbe aktivnosti i nastavka povremenog provođenja fizikalne terapije. Uz manualnu terapiju u postupku liječenja se obavezno primjenjuju i ostale metode fizikalne terapije kao što su elektroterapija, magnetoterapija, terapija udarnim valom i slično.

Obratite nam se s povjerenjem
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila.

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Kako do nas?

Pogledajte kartu

Kontakt i termini

Dogovorite termin ili postavite pitanje

Usluge

Istražite ponudu naših usluga

Obratite nam se s povjerenjem

KONTAKTIRAJTE NAS!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila.