RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h
RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h

Telefon

01 5585 696

MOBITEL

091 1711 400

E-mail

info@arthros.hr

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Akutna bolna stanja

Poliklinika i dnevna bolnica Arthros 

Opis

Ozljede i bolovi u lokomotornom sustavu su po znanstvenim statistikama najčešći uzrok posjete hitnim službama posebno kod mlađih radno i sportski aktivnih ljudi. Osim uganuća, iščašenja i kontuzija koje su česti uzrok akutnih bolova i kronična stanja nakon preintenzivnih podražaja mogu preći u u akutna bolna stanja

Liječenje

Ozljede i bolovi u lokomotornom sustavu su po znanstvenim statistikama najčešći uzrok posjete hitnim službama posebno kod mlađih radno i sportski aktivnih ljudi. Osim uganuća, iščašenja i kontuzija koje su česti uzrok akutnih bolova i kronična stanja nakon preintenzivnih podražaja mogu preći u u akutna bolna stanja. 

Nakon obavljenog specijalističkog pregleda i obrade, a u slučaju da ne postoji prijelom kosti ili puknuće tetive i/ili ligamenta koji bi zahtjevali operativno zbrinjavanje postupci fizikalne terapije su odličan izbor za liječenje. 

Naš tim je sastavljen od specijalista za bolesti lokomotornog sustava, a svaki od njih se još na razini subspecijalnosti bavi pojedinom anatomskom cjelinom(koljenom, ramenom, gležnjem) tako da će Vaš proces liječenja biti usmjeren i na pregled kod pojedinog specijalista. Ublažavanje otoka, održavanje pokretljivosti i ubrzavanje cijeljenja se može postići pravilno primjenjivanim postupcima fizikalne terapije.

U slučaju nestručno obavljenog pregleda kod akutnih bolnih stanja moguć je previd ozbiljnih ozljeda koje zahtjevaju operativno liječenje ili krivo postavljenje dijagnoze što može prolongirati oporavak.

Najčešći postupci liječenja akutnih bolnih stanja:

  • Kriomasaža, manualna terapija, magnetoterapija, terapija laserom, ultrazvučna terapija
  • Primjena ortoza koje dopuštaju ograničen opseg pokreta uz zaštitu ozljeđenih struktura
  • Primjena blokada zglobova i tetiva kombinacijom anestetika i kortikosteroida
dr. Ana Dejanović Dojčinović
Specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije. Tijekom stručnog usavršavanja i kasnije specijalističke prakse u SB Stubičke toplice, razvila je inovativne protokole u postoperativnoj rehabilitaciji ortopedsko traumatoloških pacijenata.
Obratite nam se s povjerenjem
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila.

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Kako do nas?

Pogledajte kartu

Kontakt i termini

Dogovorite termin ili postavite pitanje

Usluge

Istražite ponudu naših usluga

Obratite nam se s povjerenjem

KONTAKTIRAJTE NAS!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila.