RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h
RADNO VRIJEME: PON - PET 09-20h

Telefon

01 5585 696

MOBITEL

091 1711 400

E-mail

info@arthros.hr

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Dijagnostički ultrazvuk sustava za kretanje

Poliklinika i dnevna bolnica Arthros 

Opis

Ultrazvuk lokomotornog sustava

Kao neinvazivna metoda koja prikazuje promjene u mekim čestima, ultrazvuk je iznimno koristan kao dopuna kliničkom pregledu u dijagnostici patologije lokomotornog sustava. Zbog neškodljivosti ultrazvučnih valova i lake dostupnosti, njegova primjena je široka. Veliku vrijednost ima i u pomoći kod vizualizacije tijekom različitih postupaka. 

Punkcija i infiltracija zglobova pod kontrolom ultrazvuka

Primjena ultrazvuka u punkciji i primjeni lijeka u zglob je odlična metoda jer omogućava kontrolirano pozicioniranje igle, a bez negativnih efekata koji su prisutni kod primjene lijekova pod kontrolom rtg uređaja. U poliklinici Arthros uz pomoć ultrazvuka se provodi dijagnostika svih dijelova lokomotornog sustava, punkcija i infiltracija zgloba kuka, ispiranje kalcifikata ramena, infiltracija sakroilijakalnih zglobova, infiltracija burzitisa, infiltracija tetiva i ligamenata

Ultrazvuk/Doppler krvnih žila

je neinvazivna, bezbolna pretraga koja se koristi za pregled prohodnosti krvnih žila u različitim dijelovima tijela. Često se korisiti za procjenu stanja venskog sustava i sastavni je dio obrade kod obrade i liječenja proširenih vena. Osim za procjenu venskog sustava Dopplerom se procjenjuje i prohodnost arterija najčešće nogu i vrata te se može kvantificirati stupanj suženja.

Dinamički ultrazvuk trbušnog zida(dijagnostika sindroma bolne prepone)

Ultrazvuk trbušnog zida je sastavni dio dijagnostike sindroma bolne prepone kod sportaša. S obzirom da je slabost stijenke posljedica sportskih napora ultrazvuk omogućuje prikaz trbušnog zida u opterećenju što drugi modaliteti pregleda ne mogu. Odluka o načinu liječenja, o vrsti operativnog zahvata koji je potreban u ovisnosti je o pregledu simptomima ali i nalazu dinamičkog ultrazvuka trbušnog zida.

 

Obratite nam se s povjerenjem
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila.

LOKACIJA

Oporovečka 3-5, Zagreb

Kako do nas?

Pogledajte kartu

Kontakt i termini

Dogovorite termin ili postavite pitanje

Usluge

Istražite ponudu naših usluga

Obratite nam se s povjerenjem

KONTAKTIRAJTE NAS!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila.